**corrected by**Report an error / Note?

Exercise 1:

For each of the following operations, by showing the calculation to be performed, find the missing number (you can ask the operations to be performed):

45 + 83 = 128 |
312 – 45 = 267 |
623 – 167 = 456 |

Exercise 2:

Lisa has to walk another 350 m to get to Samira’s house, which is 800 m away from hers.

How far has Lisa already traveled?

800-350=450 m

**Lisa has already covered 450 meters.**

Exercise 3:

1) By adding 27 years to her age, Estelle obtains her father’s age, i.e. 39 years. How old is Estelle?

39-27=12

**Estelle is 12 years old.**

2) Sophie, Estelle’s mother, is 2 years younger than her husband.

What is the age difference between Estelle and her mother?

**There is no solution because there is insufficient information.**

Exercise 4:

In a restaurant, an elevator cannot lift more than 50 kg. A box weighing 36.58 kg and another weighing 13.86 kg are placed on this elevator. Will he be able to start?

36,58+13,86= 50,44 kg.

**The elevator will not be able to lift this mass because it is over 50 kg.**

Exercise 5:

A board measures 1.83 m. I cut a piece measuring 0.69 cm.

What is the remaining length?

1,83 – 0,69 = 1,14 m

**There is 1.14 meters left.**

Exercise 6:

**How much will he pay?**

Exercise 7:

Quantity | Price per unit | Total | |

Cap | 5 | 12 |
60 € |

Shoe | 7 | 43 |
301 € |

Polo | 9 | 28 |
252 € |

Tracksuit | 1 | unknown |
0 € |

Sock | 65 |
3 € | 195 € |

TOTAL | 808 € |

**Cap price:**

60 : 5 = 12.

The price of a cap is 12 euros.

**Price of a pair of shoes :**

301 : 7 = 43.

The price of a pair of shoes is 43 euros.

**Price of a polo shirt :**

252 : 9 = 28 .

The price of a polo shirt is 28 euros.

**Let’s calculate the total price for the tracksuits purchased:**

808-195-252-301-60=0

The total price for the tracksuit is 0 euros.

The tracksuit was donated .

**The amount of pairs of socks:**

195:3=65

He bought 65 pairs of socks.

Exercise 8:

Complete fill-in-the-blank operations with addition, multiplication and subtraction.

127 + **292=419** **84** + 13,5 = 97,5

418 – 98 =320 2 809 + 4 193 = 7 002

0,001 x 14=0,014 11 195 – 4 193 = 7 002

Exercise 9:

If the starting number is 1 then :

1×0,5=0,5

0,5+4,9=5,4

5,4-2,4=3

3×9=27

27-19=8

8+4,6=12,6

12,6-8,1=4,5

so the result is 4.5

## The corrected 6th grade math exercises in PDF

After consulting the **answers to this addition and subtraction exercise in 6th** grade, you can return to the exercises in 6th grade.

Cette publication est également disponible en : Français (French) Español (Spanish) العربية (Arabic)

Download and print this document in PDF for free

You have the possibility to download then print this document for free «**addition and subtraction : correction of the exercises in sixth grade**» in PDF format.

Other documents in the category corrected by

- Fractions: answer key to 5th grade math exercises in PDF.
- The literal caclulus : corrected 4th grade math exercises in PDF.
- Answer key for the maths brevet France 2017
- Arithmetic and prime factor decomposition: answer key to 3rd grade math exercises in PDF.
- Scratch: programming exercises in 5th grade.
- Scratch : corrected algorithms and programming exercises in 4th grade in PDF.
- Scratch : correction of the exercises in 3rd grade of programming.
- Answers to the mathematics exam 2021 in France
- Barycenter: answer key to senior math exercises in PDF.
- Integral calculus: answer key to senior math exercises in PDF.

Other forms similar to addition and subtraction : correction of the exercises in sixth grade.

- 90
- 90
- 90

Les dernières fiches mises à jour.

Voici les dernières ressources similaires à **addition and subtraction : correction of the exercises in sixth grade** mis à jour sur *Mathovore* (des cours, exercices, des contrôles et autres), rédigées par notre équipe d'enseignants.

On *Mathovore*, there is **13 624 775 math lessons and exercises downloaded in PDF**.